Rabu, 20 Julai 2016

PREMADE TEMPLATE GIVEAWAY BY ERINAZMIR.COM!


                                                             Assalamualaikum

  First,I am so excited with giveaway.Giveaway make me so happy.Why?Fall in love with blogwalking.So,I want to join giveaway by erinazmir (^_^)



The words from cik erinazmir to me and you  :

Hello my lovelies!

I am hosting my very own giveaway on my blog for the first time! I am so excited to do this giveaway because I hit 200 followers a few weeks ago and I wanna thank all of my followers for following my humble blog by giving away one premade template that I have already purchased on Etsy.com. I preached a lot on my blog about the importance of responsive template so it's only fitting for me to give away something that benefits your blog.

This giveaway starts on Saturday, July 16th until Sunday, July 31st, 11:59PM. I will announce the winner on Monday, August 1st and he/she has 24 hours to message me or I will choose a different winner. The winner will be picked through random.org and I will list down the participants at the very bottom of this post.

The template that I'm giving away is Modern Story by FabFleurStudio. You can check out the demo here: click
                                                            
                                                     simple and modern template!!
        RULES:
  1. Must be following my blog if you still haven't since this giveaway is for my followers.
  2. Make an entry titled 'Premade Template Giveaway by ErinAzmir.com' with the image banner linking to this post.
  3. Tag 3 people to join.
  4. Comment on this post with your entry link.
       *mudahkan peraturannya

         Jom sama-sama join giveaway  dan sokong giveaway ni yer awak!!!!! 

        The lucky person😻😻😻
                                     1  
                                     2
                                     3

                                                       ml,xx

Jumaat, 24 Jun 2016

SEGMEN: REVIEW WITH BAJUWARNACOKLAT


                                                                    Assalamualaikum,



Simple segmen review. Syaratnya pun sangatlah mudah. Takde kena follow sampai 10 blog. Harap-harap buat satu entry bertajuk: SEGMEN: REVIEW WITH BAJUWARNACOKLAT ada yang sudi join. Kalau penyertaan kurang daripada 10 orang, segmen automatik akan terbatal. Jadi ajak kawan-kawan uolss join yayyy!


Okay jom tengok syarat-syarat segmen terlebih dahulu:
2.Follow instagram:
  https://www.instagram.com/nurraihanahhh                                          
3.Buat satu entry bertajuk: SEGMEN: REVIEW WITH BAJUWARNACOKLAT
4.Dalam entri tersebutl,letakkan banner di atas dan WAJIB backlink ke entri ini.

Pemilihan blog untuk review adalah secara random.

INGAT!!

Tamat 3 JULAI 2016 uolls (^_^)

Isnin, 20 Jun 2016

GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016


                                                                 Assalamualaikum




Yup join segmen giveaway.Boleh blogwalking hihihi.

 Giveaway untuk bloggers , Jadi, dengan ini, Wani berbesar hati untuk buat GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016 bermula 13 Jun 2016 hingga 13 Julai 2016 iaitu selama sebulan. Pemenang bertuah akan menerima tudung/selendang beserta mask sheet setiap seorang!! Jadi.... tunggu apa lagi, jom baca syarat-syarat penyertaan. Mudah je...

^__^

(^_^)Buat satu entri bertajuk GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016 (letak gambar di atas tu beserta syarat-syarat penyertaan.

(^_^)
*Like Page Wani

Selesai buat entri,komen entri ini dan beri link tersebut

 -Terbuka untuk semua bloggers seluruh Malaysia
 -Tarikh tutup ialah 13 Julai 2016 


Giveaway akan terbatal jika penyertaan kurang daripada 30 orang.


Notes:Mari join berjemaah yer giveaway ni










Rabu, 25 Mei 2016

Senior 2K16




              Assalamualaikum


Hai awak?Entri kali ni macam rasa aku hebat sangat-sangat.MasyaAllah.Tak sangka cepatnya bulan Mei nak berlalu,sekarang 25 Mei.Minggu depan,dah bulan Jun dan 6/6/16,Ramadhan tiba.Ramadhan tiba.Ramadhan ya Ramadhan.Ya Allah,SPM pun makin dekat.Jadi,aktiviti berblogging pun mula2 slow.




Berbalik pada entri diatas,yeke?Alhamdulillah,dah jadi senior dah aku.I'm not believe.Sebab aku rasa,aku baru jer masuk sekolah kelmarin.Kadang-kadang bila orang panggil kita 'kak' tu bermakna kita lebih tua la.Cara mudah orang cakap kita ni seniyor la.Tapi aku tak suka orang panggil senior.Yang pasti tu hakikat bila kau dah form five.Aku pun nak perlahan-lahan berhenti guna internet ni.Nak cari inisiatif dalam belajar.Selama ni gak,Subhanallah la aku.Tak tahu nak describe pasal aku bila belajar.Macam-macam jenis ada.Aku ni seorang pelajar yang sederhana dalam pelajaran.Bila muhasabah diri,rasa diri ini mampu menggapai kecemerlangan dan kejayaan(bukan koya deh) sebab kita sebagai manusia tahu bahawa Allah cipta akal kepada manusia agar manusia berfikir.Bila fikir semula,setiap manusia yang berjaya pasti menemui kegagalan terlebih dahulu.Ketika gagal,cuba bangkit.Jangan mengalah.Don't give up.Berusaha.*please malyn.




Aku tahu sebelum ni aku banyak kali jatuh.Masalahnya,aku masih di zon selesa.Tak cuba nak keluar dari zon yang buat aku terbuai dengan kemalasan dan rasa diri ni dah pandai.Kita ni bukannya Clever Girl.hmmmm.*mengenang fi'il yang dulu dan now.Aku juga pernah buat perancangan dan jadual dalam minda tapi tak pernah dituruti.Why with me?:(.Aku ada masa 5 bulan lagi nak ulang kaji.Aku kena manfaat masa yang ada.SPM ni selangkah kita masuk uni ke?nak tanya.Kalau aku nak tanya?Apa perasaan korang saat nama kita disebut sebagai pelajar cemerlang?Syukur,bangga,tak terkata dan macam-macam perasaan ada.Betul ke tidok?Sapa tak nak bagi kejayaan pada ma dan abah.Pasti mau kan buat mereka rasa bahagia.




Minggu lepas,aku exam.Ya Allah,so down bila tengok diri aku jawab kertas exam.MasyaAllah,tulah belajar last minutes katakan.Esok exam,malam tu tiba-tiba jadi tersangatlah rajin.Kasihan otak.Otak pun makhluk Allah cipta.Jaga dia baik-baik.Malam tu,baca buku,buat buku latihan yang tak pernah ada dakwat untuk jawapan.huhuhuhuhu.Bila buat banyak kerja dalam satu masa.Pastinya jiwa ini tension.Orang dah kata,belajar awal-awal la.Ni nak jugak malam exam.So bad!~~~~Tapi kita kena ingat itu ujian Allah bagi untuk kita agar bersabar apabila diuji.Jangan diungkit-ungkit,ya.Ingat Allah bersama dengan kita.Sentiasalah berdoa,mohon dipermudahkan dalam setiap perkara.Amin.

Buat yang akan ambil exam,saya doakan awak semua berjaya dan tak lupa juga agar segala urusan kalian dipermudahkan oleh Allah.DOAKAN SAYA JUGAK.Kalau ada nak share cara belajar.Bolehla.Nak tanya juga macam mana korang berjaya?Macam mana korang bahagi masa?Banyak pulak soalan.Ngada2.Insya'Allah,kita sama-sama berjaya.

Ya Allah,berilah kami ketabahan dan kekuatan untuk mencapai kemenangan.

*Bagaimana nak elak tidur dalam kelas?
  Takut cikgu kecil hati.#mohonbaginasihat

Eh nak cakap happy birthday awak.25 May.#98 #99 #15 #youaresobeautiful





Sekian,
Aml



Jumaat, 15 April 2016

Cerita budak sekolah

     Assalamualaikum,



   Rasa macam ralat bila lihat wallpaper lappy.Masa tu,lain dan hari ni lain.Sapo la tukar!Tapi okeyla.Hihihihihih.Lamanya tak buka internet.Rasa tak biasa pulak sentuh keyboard laptop ni.
Berbalik entri yang ditulis,saya nak kongsikan cerita budak sekolah.Berbelitnya ayat.Sorry ya!!

   Lepas cuti bulan Mac,aktiviti sekolah memang wow,saya suka.Kelas tambahan dan terpilih masuk kelas malam,Alhamdulillah.Jadi,masa memang padat.Gi sekolah pukul 7 lebih dan balik pukul 5 petang.Malam pulak pukul 8.15.Kita sebagai pelajar kena belajarlah.Kadang-kadang happy sebab boleh jumpa friends sokmo.HUHU.Beginilah cerita seorang budak sekolah.

  Ada lagilah,
Ni cerita lain pulak.Minggu lepas,gi rumah sorang kawan lepas balik sekolah.Kebetulan tak ada kelas tambahan,Aku gi dengan hana.Ma hanalah yang hantar kami.Kami gi terus after school.BERBaju sekolah la.Sampai rumah ainin,kami bual2 tanya khabar.Lama duk situ.Hari tu,ma hana tak boleh ambil,jadi hana mengambil keputusan untuk naik bas awam.Apatah lagi,aku setujulah.Nak try tunggu bas.Aku dengan hana jalan untuk ke jalan besar dengan jarak berapa ahh?Tak tahulah.Nak kata dekat tak jugak,nak kata jauh tidakla pulak.Sederhana boleh tak?Kami pun lintas jalan.Ada perhentian bas tapi ada dua orang laki a.k.a to be a pilot kot yang duduk kat situ.Sebabnya pakai pakaian yang segakla.hahhahhah>>>Tambahan pula,kawasan tu ada academy training.Tak tahu nama gapo.Tak der masa nak cari.Kami berdua berdiri dihadapan kedai runcit jerr la.Tak apa teduh.OK.hana nampak public phone,jadi aku dan dia nak g tengok.MasyaAllah,ada kereta halang telefon tuh.Aku fikir public phone tuh rosak.Rasa malas nak gi depan kedai tu semula,jadi aku nga hana tunggu tepi lori.Ya Allah,tunggu dari jam 4.30 petang,akhirnya bas lalu jam 5 petang.Rasa bahagialah hati dan syukur sangat.Tahanlah bas dengan tangan.First time kot.Selama ni tunggu di stesen jah.Naik bas pulak,driver tanya banyak soalan pulak.Pakat jawab dengan hana.Sabar.Tapi ni cerita budak sekolah jugak kan,

  Yang ketiga pulak,
Lepas balik tuisyen,abah ambil aku di tuisyen,Abah kata nak gi ambil adik aku dekat sebuah hotel ni sebab dia masuk S.I.R.Cikgu dia suruh.Sampai sana,aku tanya sorang budak ni,mana tempat orang buat SIR.Dia kata tingkat 6.Tingkat 6,kejut aku.Aku nga ma aku pun gi naik dengan lif.Setibanya di tingkat 6,ramainya pelajar.Nampak sahabat2 masa sekolah rendah dulu dan sekolah sendiri.Dalam fikiran aku,'Ya Allah ramai lagi pelajar yang sama batch dengan aku',rasa ramai pesaing la pula.Tengok muka sorang2 mature belako.Aku???Kadang2 rasa beruntung jerr orang hok sekolah elit.Dahlah pakai segak dan kemas. Tapi sekolah aku terbaik dalam terbaik jugak.Tenang hati.Kena usaha banyak dan berdoa kepada Allah.My school is the best.Syukur.Cerita budak sekolah yang baru tahu banyak lagi challenges.Buat terbaik wahai Amalin.Jangan hampa hati ibu bapa.Abah sanggup hantar dan ambil kita sekolah.Berilah kejayaan kepada mereka.

Sekian,
setakat ini saja entri saya pada kali ini.Insya'Allah,kalu ada masa dan cerita yang berguna,saya akan ceritakan kepada korang.Maaf kalau entri saya buat anda terasa dan tak suka.Saya tak pandai bercerita sangat.Harap maklum yerr,Saya akan baiki penceritaan saya kepada yang lebih superr lagi tau.

Wahai sahabat,
Sabar itu separuh dari iman.
Sabar itu indah.

                                                          By:Aml



Selasa, 15 Mac 2016

Terima Kasih #99

                                                           
                                                        Assalamualaikum..


Alhamdulillah,officially 17 y/o.
Terima kasih ya Allah memberiku nikmat yang sungguh indah.
Genaplah umurku 17 tahun pada 15 Mac.
Terima kasih ma dan abah.Spm dah tahun ni.Buat yang terbaik dehh.Insya'Allah.
Actually dan sejujurnya,aku ni bukanlah seorang ulat buku.Aku ni minat main.Maklumlah anak sulung katakan.Kenalah jadi contoh untuk adik-adik.Nanti buka sekolah ni,banyaklah extra class.Petang dan malam.Malam ada kelas Imtiyaz.So,aku jadi busy.Baru aku tahu,jadi calon SPM ni banyak cabaran dan dugaan.SABARlah wahai Amalin.Hihii.Nak berjaya kena usaha dulu.Nak juga share satu kisah yang aku baca dalam paper tadi.Memang hebatlah kak ni.Boleh bagi kesan deeply buat aku dan korang.Nak tahu tak?
Nama insan yang hebat ni adalah Nik Nur Madihah Nik Mohamad Kamal yang berjaya memperoleh keputusan 20A dalam SPM 2008.Subhanallah.Walaupun hidup dalam kesusahan,kak Madihah mempunyai semangat yang kental untuk menimba ilmu pengetahuan,bahkan beliau pernah menyalin semula kamus yang tidak mampu dibeli dengan tulisan tangan!Jadi,kita hendaklah mempunyai keazaman untuk berjaya dan tidak bergantung kepada latar belakang keluarga semata-mata.Cara belajar kak Madihah pulak ialah:
-mengulangkaji pelajaran pada awal pagi setiap hari selepas solat tahajud.
-membaca Al-Quran yang menjadi amalan sejak sekolah rendah lagi.
-memberi tumpuan penuh di dalam kelas.

Jadikan kak Madihah sebagai inspirasi korang untuk berjaya kelak!

Apabila tengok gelagat kak2 senior menerima keputusan SPM dengan sorak sorai bila mendapat keputusan cemerlang membuat hati ini membuak-buak ingin turut cemerlang seperti mereka.Jangan cakap kosong saje,usaha dan buat ulang kaji.Insya;Allah berjaya.

Result SPM jugak penentu kita.
So,belajar molek deh.

*Maaf kalau terasa kerana membahasakan diri sebagai 'aku'
  Sebenarnya malin nak membahasakan diri sebagai saya kerana kedengaran sopan tapi my soul lebih
  suka kepada perkataan aku.

Kat sekolah,malin berbual dengan rakan menggunakan 'saya'.Jadi sometimes malin guna aku,sometimes saya.Keseluruhan,boleh belaka.

Okey,setakat ni saja.Kalau ada kerajinan untuk tulis dan ada kelapangan,malin akan tulis cerita.

Happy birthday Amalin.
yang ke 17 tahun.
15 MAC 1999




                                                                        By:Aml






Ahad, 14 Februari 2016

Segmen Bloglist NrlSyazwana

                                                                   
                        Assalamualaikum...




Alhamdulillah bolehlah blogwalking.hihihihi.
Nak tag yang mana satu???
Ehh kita sama batchla NrlSyazwana!!

tag : you,awak,yeol

Sebenarnya,saya berada di cc.huhuhuh....